Απίστευτο: 24χρονη νευροπαθής ταξίδεψε κανονικά για Σαντορίνη ενώ ήξερε ότι είχε κορωνοϊό!

Απίστευτο: 24χρονη νευροπαθής ταξίδεψε κανονικά για Σαντορίνη ενώ ήξερε ότι είχε κορωνοϊό!

Συνέχισε κανονικά το ταξίδι της για τις καλοκαιρινές διακοπές , να και ήξερε ότι έχει κορωνοϊό.

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από 24χρονη Θεσσαλονικιά που, αν και βγήκε θετική στο τεστ κορωνοϊού και έπρεπε να πάει σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα, καθώς βρισκόταν στην πρωτεύουσα, μπήκε κανονικά στο καράβι για Σαντορίνη, προκειμένου να κάνει τις διακοπές που είχε προγραμματίσει.

Η υπόθεση, όμως, μοιάζει απίστευτη, καθώς η 24χρονη είναι νευροπαθής και γι αυτό είχε υποβληθεί και σε τεστ.

Μάλιστα, ο όπως εξήγησε στο newsit.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Θήρας, Βασίλης Μαλαματένιος η νεαρή κοπέλα κάνει μέρα παρά μέρα αιμοκάθαρση και για αυτό το λόγο είχε επικοινωνήσει με το νοσοκομείο Θήρας.

«Εμείς καλέσαμε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γιατί την περιμέναμε να έρθει στο νοσοκομείο Σαντορίνης για αιμοκάθαρση σήμερα το μεσημέρι. Μας είχε κάνει αίτηση πριν από δέκα μέρες και της είχαμε ζητήσει να έχει αρνητικό αποτέλεσμα 24ωρων του τεστ κορονοϊού για να την δεχτούμε στην μονάδα. Έχει νεφρολογικά θέματα και κάνει αιμοκάθαρση μέρα παρά μέρα. Όλοι οι τουρίστες και όσοι είναι εκτός νησιού μπορούν κανονικά να κάνουν στο νοσοκομείο μας αιμοκάθαρση για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν. Μας κάνουν αίτηση με email για να δουν αν έχουμε διαθεσιμότητα προκειμένου να τους δεχτούμε. Μας είχε δηλώσει τις ημερομηνίες που θα βρίσκεται στο νησί και τις μέρες που θα χρειαστεί να κάνει την αιμοκάθαρση της. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ζητήσαμε τεστ covid 19 αρνητικό για να μπορέσουμε να την δεχτούμε.

Το τεστ το έκανε κανονικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου πηγαίνει και κάνει τις αιμοκαθάρσεις της. Βγήκε θετικό και όπως μάθαμε την ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ κατά την διάρκεια του ταξιδιού της στην Αθήνα. Ενημερώθηκε την Τετάρτη. Εμείς μιλήσαμε με το Ιπποκράτειο μάθαμε το αποτέλεσμα του τεστ που είχε κάνει και την ενημερώσαμε στο κινητό της. Συγκεκριμένα την κάλεσε την Πέμπτη ο γιατρός του τμήματος, προκειμένου να της πει πως δεν θα μπορέσουμε να την δεχτούμε. Τότε εκείνη τον ενημέρωσε πως είναι στο καράβι με προορισμό την Σαντορίνη και πως είμαστε υποχρεωμένοι να την δεχτούμε.Δεν φτάνει που ταξίδεψε όπως ταξίδεψε αν έμπαινε μέσα στο νοσοκομείο εκτός από το πρόβλημα της διασποράς του ιού, θα έπρεπε να κλείσει μια ολόκληρη μονάδα και όσοι έρχονται με προγραμματισμένα ραντεβού δεν θα μπορούσαν να έρθουν. Επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε πως βρίσκεται μέσα στο πλοίο. Εκεί μάθαμε πως της είχαν πει να παραμείνει σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, ωστόσο εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει », ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου και ευτυχώς πρόλαβαν τα χειρότερα…

ΚΛΕΙΣΙΜΟ