Έτσι πρέπει να φορούν τα παιδιά τη μάσκα σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής

Έτσι πρέπει να φορούν τα παιδιά τη μάσκα σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής

Ποιες είναι οι κατάλληλες μάσκες για τα παιδιά και πως πρέπει να τις φορούν.

Οριστικά στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, όπως ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως , ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από Νηπιαγωγείο έως και την τρίτη Δημοτικού.

Η κυβέρνηση διαθέτει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Μάλιστα, οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας από τα μικρά παιδιά έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό τονίζοντας ότι η υφασμάτινη μάσκα είναι σαφώς αυτή η οποία συνιστάται να χρησιμοποιούν οι μικροί μαθητές, ενώ έχουν δοθεί οι προδιαγραφές για την συγκεκριμένη μάσκα, η οποία θα είναι δύο μεγεθών, πιο μικρή μάσκα για τα μικρά, ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και πιο μεγάλη για τους μεγαλύτερους μαθητές.

Θα είναι τουλάχιστον δύο στρώσεων υφάσματος και το ύφασμα να είναι καλής ποιότητας με πυκνή ύφανση, αλλά λεπτή ίνα έτσι ώστε να είναι πιο καλά ανεκτή, αλλά και πιο αποτελεσματική.

Επίσης έδωσε οδηγίες για τους μαθητές που φορούν γυαλιά και τα οποία θολώνουν όταν χρησιμοποιούμε την μάσκα. Είπε ότι ακριβώς στο ύψος της μύτης στο έλασμα να πιέσουμε αυτό, ώστε να γίνει καλύτερη εφαρμογή.

Τέλος τόνισε την αναγκαιότητα να εξηγήσουν οι καθηγητές και οι  με σαφή και κατανοητά επιχειρήματα στις απορίες των παιδιών για ποιο λόγο πρέπει να φοράνε μάσκα, ενώ πρέπει να έχουν και κοινή στάση, «δεν μπορεί η μαμά να λέει στο παιδί μην βάλεις μάσκα δεν θα μπορείς και η δασκάλα να λέει να βάλει. Άρα όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε και να έχουμε ξεκάθαρα μηνύματα σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες και για τα κυλικεία για την λειτουργία τους και την τήρηση των κανόνων υγιεινής ώστε να μειωθεί η έκθεση του φαγητού των κυλικείων στον ιό. Αυτά θα πρέπει να έχουν όλα τα φαγητά σε ατομικές συσκευασίες, ακόμα και τα απλά κουλούρια.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ