Κορωνοϊός: Δύο κρούσματα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αττικής- Τα μέτρα που πάρθηκαν

Κορωνοϊός: Δύο κρούσματα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αττικής- Τα μέτρα που πάρθηκαν

Μία βρεφονηπιοκόμος και ένας γονέας παιδιού σε διαφορετικές περιοχές.

Ανησυχία στον ΕΟΔΥ και την Κυβέρνηση με τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Κορυδαλλού, θετική στο τεστ για κορωνοϊό βρέθηκε βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού και ενεργοποιήθηκαν άμεσα όλος ο τοπικός μηχανισμός σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

«Ενεργώντας προληπτικά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, ο Δήμος Κορυδαλλού διενήργησε, κατά την περίοδο 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, τεστ για την ανίχνευση του Covid -19 σε όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (δασκάλες, βοηθητικό προσωπικό κτλ)», ανέφερε μεταξύ άλλων με ανακοίνωση του ο Δήμος γνωστοποιώντας παράλληλα ότι, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, το προσωπικό θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες.

Νωρίτερα, ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΟΠΑΚΑ) του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου  είχε ενημερωθεί ότι γονέας νηπίου του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μοσχάτου είναι θετικός στον ιό COVID-19. Μάλιστα, το νήπιο είχε προσέλθει την Πέμπτη και την Παρασκευή στον σταθμό, ενώ την Δευτέρα παρέμεινε προληπτικά στο σπίτι.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ