Πέτσας: Νέα μέτρα και για την Αττική – Αύριο οι ανακοινώσεις

Πέτσας: Νέα μέτρα και για την Αττική – Αύριο οι ανακοινώσεις

Νέα μέτρα μετά τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα.

Στη σύνταξη νέων μέτρων και για την Αττική, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν σταθερά πολλά έχει ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην καθημερινή ενημέρωση των συντακτών ανέφερε ότι η οδηγία έχει δοθεί από τον Πρωθυπουργό στους λοιμοξιολόγους, ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη.

«Υπάρχει μια γενικότερη έκρηξη κρουσμάτων και σε γειτονικές χώρες και αυτό δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και θα έχουμε όπως φαίνεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί. Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει αν σημειώσουμε ότι και το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δεν απέκλεισε ακόμη και τοπικά lockdown στην Αττική.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ