Έρχεται η κακοκαιρία «Ιανός»- Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι μετεωρολόγοι

Έρχεται η κακοκαιρία «Ιανός»- Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι μετεωρολόγοι

Θα διαρκέσει τρεις μέρες και θα επηρεάσει και την Αττική

Κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει πολλές περιοχές της χώρας μας από την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, τις καταιγίδες κατά τόπους και τους πολύ θυελλώδεις άνεμους, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook περιοχές που θα πληγούν από το κύμα κακοκαιρίας.

«Η Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο των καταιγίδων από το ξημέρωμα της Παρασκευής μέχρι κατά διαστήματα και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου».

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και για τοπικές χαλαζοπτώσεις, προειδοποιεί, και τονίζει ότι, πέρα από την Αττική, θα επηρεαστούν με πολύ δυνατά φαινόμενα το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και προς το τελείωμα της κακοκαιρίας (την Κυριακή) η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τέλος, ο μετεωρολόγος εφιστά την «προσοχή στους σφοδρούς ανέμους που θα προκαλέσουν προβλήματα στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια ηπειρωτικά τμήματα», αναφέρει.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ