Σε κατάσταση έκτακτης 8 περιοχές της χώρας λόγω του «Ιανού» – Οι 3 βασικές οδηγίες

Σε κατάσταση έκτακτης 8 περιοχές της χώρας λόγω του «Ιανού» – Οι 3 βασικές οδηγίες

Αναμένονται πλημμύρες γι αυτό συστήνεται ακόμα και να φύγουν από τα σπίτια τους σε περιοχές που έχουν ξαναπλημμυρίσει.

Σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όσους μένουν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν να μην μείνουν στα σπίτια τους αλλά να φιλοξενηθούν αλλού.

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε εκδώσει και οδηγίες:

  • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές,  να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ