Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και σε εξωτερικούς χώρους σε 11 περιοχές της Ελλάδας- Δείτε σε ποιες

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και σε εξωτερικούς χώρους σε 11 περιοχές της Ελλάδας- Δείτε σε ποιες

Η απόφαση ισχύει από σήμερα και μέχρι της 4 Οκτωβρίου.

Το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας οδήγησε τους αρμόδιους φορείς για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας στην απόφαση να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς σε 11 περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η  Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει την προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από σήμερα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020 για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στις εξής περιοχές: Περιφερειακή Ενοτήτα Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Τρικάλων, καθώς και του Δήμου Μυκόνου.

Από την υποχρέωση εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών. Για κάθε παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ