Αυτό είναι το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε με τη μάσκα τώρα που χειμωνιάζει

Αυτό είναι το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε με τη μάσκα τώρα που χειμωνιάζει

Ο κορωνοϊός «καλπάζει» σε όλο τον κόσμο και η χρήση μάσκας πλέον καθίσταται επιτακτική.

Οι καθημερινές ενημερώσεις από τον ΕΟΔΥ για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα δείχνουν ξεκάθαρα ότι το ρπόβλημα είναι μεγάλο, ο φονικός ιός υπάρχει παντού και ήδη εξετάζονται νέα μέτρα, καθώς οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται ότι η πτώση της θερμοκρασίας θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Η χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα στην Αττική, φαίνεται να είναι ένα από τα μέτρα που ακολουθούν.

Ωστόσο, με τον καιρό να αρχίζει να αλλάζει, με τις ξαφνικές μπόρες αλλά και την υγρασία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η σωστή χρήση της μάσκας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στην Βρετανία, οι μάσκες γίνονται ευάλωτες στον υγρό καιρό με αποτέλεσμα να χάνουν την ιδιότητα τους, αυτή της προστασίας. Αντίθετα, όταν υγρανθούν γίνονται επικίνδυνες και μας εκθέτουν στον ιο.

Προσοχή, δεν αναφερόμαστε μόνο στις μάσκες που έχουν βραχεί από βροχή αλλά και σε αυτές που μετά από πολύωρη χρήση ή από υγρασία έχουν υγραθεί.

«Οι μάσκες πρέπει να αλλάζονται τακτικά και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ώστε να γίνει κατανοητό ειδικά σε περιοχές με υγρασία», ανέφερε σε ομιλία του ο καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας του King’s College του Λονδίνου, Τιμ Σπέκτορ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ