Κορωνοϊός: Μάθε με έναν «κλικ» και τον Ταχυδρομικό Κώδικα την κατάσταση της πανδημίας στην περιοχής σου και τα μέτρα που ισχύουν

Κορωνοϊός: Μάθε με έναν «κλικ» και τον Ταχυδρομικό Κώδικα την κατάσταση της πανδημίας στην περιοχής σου και τα μέτρα που ισχύουν

Θα ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες.

Ανέβηκε το site – https://covid19.gov.gr/-  του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και πλέον όλοι οι πολίτες μόνο με τον Ταχυδρομικό Κώδικα της περιοχής τους μπορούν να ξέρουν το επίπεδο της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα που ζουν και ποια μέτρα ισχύουν.

Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας
Επίπεδο 2 – Επιτήρησης
Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης
Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου

O καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Δείτε σε βίντεο πως να λειτουργείτε το site:

ΚΛΕΙΣΙΜΟ