Έρχεται η Black Friday! Δείτε πότε πέφτει και τι πρέπει να γνωρίζετε

Έρχεται η Black Friday! Δείτε πότε πέφτει και τι πρέπει να γνωρίζετε

Ετοιμάστε από τώρα τις λίστες σας και κάντε έρευνα αγοράς.

Η Black Friday έχει καθιερωθεί να είναι η επομένη των ευχαριστιών στις ΗΠΑ, επομένως φέτος θα πέσει στις 27 Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν μην παρασύρονται από την καταναλωτική «μανία» που μας καταλαμβάνεις τέτοιες ημέρες, ενώ πρέπει να προσέχουν να μην είναι φαινομενικές οι προσφορές αλλά πραγματικές.

Μάλιστα, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει ήδη κάνει συστάσεις προς τους καταναλωτές:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ