Κορωνοϊός: Η συγκλονιστική μαρτυρία του 40χρονου Δημήτρη για τη μάχη των 60 ημερών που έδωσε στη ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Η συγκλονιστική μαρτυρία του 40χρονου Δημήτρη για τη μάχη των 60 ημερών που έδωσε στη ΜΕΘ

Σχεδόν εφτά μήνες μετά κάνει φυσιοθεραπείες προκειμένου να επανέλθει από το «χτύπημα» του κορωνοϊού.

Ο Δημήτρης βρισκόταν στο σπίτι του όταν άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει και να νιώθει ότι …πεθαίνει. Τότε η γυναίκα του κάλεσε ασθενοφόρο και η περιπέτεια με τον κορωνοϊό μόλις είχε αρχίσει. Για περίπου τέσσερις μήνες έδωσε τη δική του «μάχη» στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ πέρασε και 60 ημέρες στη ΜΕΘ.

Μάλιστα,o 40χρονος, που είναι  πατέρας ενός παιδιού και δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα,  έδωσε συνέντευξη στο Mega και συγκλόνισε:

«Όταν βγαίνεις μετά από 2 μήνες από την εντατική δεν μπορείς να κουνηθείς. Εγώ δεν μπορούσα να σηκώσω το δεξί μου πόδι και το αριστερό μου χέρι. Θυμάμαι που προσπάθησαν να με σηκώσουν από το κρεβάτι και μου κόπηκε η αναπνοή. Μου βάλανε οξυγόνα ξανά, μου δώσανε να πιω νερό και μου λέει ο φυσιοθεραπευτής, είναι σαν να έχει τρέξει μαραθώνιο… απλά και μόνο για να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Εγώ καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Έλεγα στους ανθρώπους μου, στη γυναίκα μου, στη μάνα μου που ήταν στο σπίτι, τους έλεγα πεθαίνω, θα πεθάνω τους έλεγα. Αλλά δεν καταλάβαινα ότι είχα δύσπνοιά, ότι είχα έλλειψη οξυγόνου.

Εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι με έσωσαν, γιατί δεν ήτανε ασθενοφόρο κορωνοιού, ήτανε απλό ασθενοφόρο. Θα μπορούσαν να αρνηθούν να με πάρουν αλλά μου λέει η συγκεκριμένη γυναίκα, αν αρνηθώ να σε πάρω θα πεθάνεις. Τόσο απλά. Θυμάμαι πήγαινε τέρμα το γκάζι στο ασθενοφόρο και με πήγαν στο Σωτηρία. Μέσα στο ασθενοφόρο μου είχανε βάλει οξυγόνο 100% τέρμα. Και δεν ανέβαινε το οξυγόνο μου. Και δεν ανέβαινε το οξυγόνο μου. Πάνω από 75% δεν ανέβαινε.

Σε δύο φάσεις είδα το άσπρο φως.. αυτό που λένε όταν πεθαίνεις.. Είναι κάτι σαν όνειρο. Ευτυχώς δεν το είδα πολύ. Κράτησε πολύ λίγο. Προφανώς ήμουν σε μια δύσκολη στιγμή. Θυμάμαι όταν ξύπνησα που έρχεται μια νοσοκόμα και μου λέει ξέρεις πόσες μέρες είσαι εδώ και της λέω 10, μου λέει 34! Τελικά έμεινα δύο μήνες στην εντατική.»

https://www.megatv.com/2020/10/20/koronoios-40xronos-asthenis-tou-koronoiou-emeine-2-mines-stin-entatiki/

ΚΛΕΙΣΙΜΟ