Έρχονται δύσκολες μέρες: Αυτά είναι τα δύο μέτρα που εξετάζονται μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων

Έρχονται δύσκολες μέρες: Αυτά είναι τα δύο μέτρα που εξετάζονται μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων

Η ευρεία χρήση μάσκας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και, ενώ ακόμα δεν έχει χειμωνιάσει έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στους επιστήμονες και τους κυβερνώντες, καθώς αναζητούν τρόπο για να τον αναχαιτίσουν.

Ήδη από το απόγευμα της Τρίτης υπάρχει έντονη κινητικότητα ενώ έγινε και η πρώτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Νίκο Χαρδαλιά, Γιώργο Γεραπετρίτη, Παναγιώτη Αρκουμανέα και Γρηγόρη Δημητριάδη, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα και συζητήθηκαν σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρει η Καθημερινή εξετάζεται από την κυβέρνηση η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και σε περιοχές με χαμηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από μια ορισμένη ώρα το βράδυ, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης πριν από τις 12 το βράδυ, καθώς τα προβλήματα συνωστισμού στις πλατείες παρατηρούνται αμέσως μετά.

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ