Ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις- Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και πόσο θα διαρκέσουν

Ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις- Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και πόσο θα διαρκέσουν

Το καταναλωτικό κοινό να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και παράλληλα να κινηθεί η αγορά σε μια δύσκολη για όλους συγκυρία.

Οι φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν σε λίγες μέρες, συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 14 Νοεμβρίου. Στα προϊόντα θα αναγράφεται η αρχική τιμή, το ποσοστό έκπτωσης και η τελική τιμή.

Στο διάστημα αυτό των δυο εβδομάδων δίνεται από το νόμο η δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή, που συμπίπτει με την έναρξη, 1 Νοεμβρίου και ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00.

«Όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών. Προτρέπω τους καταναλωτές να τηρούν και εκείνοι από την πλευρά τους τα αναγκαία μέτρα.

Την κρίσιμη αυτή περίοδο το εμπόριο, με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα λιανικής, αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας για την οικονομία και καλώ τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

ΠΡΟΣΟΧΗ update: Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει, με ανακοίνωσή της, το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι «λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.»

ΚΛΕΙΣΙΜΟ