Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα- Τι θα ισχύσει

Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα- Τι θα ισχύσει

Προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα των γονέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ειδησιογραφικών site ελήφθη η απόφαση να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με την απόφαση να τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα. Ο λόγος που ελήφθη η απόφαση αυτή είναι για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για το αν η απόφαση θα ισχύσει και για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία και είχε πει πως θα κινηθούν σε δύο επίπεδα που είναι έτοιμα και είναι τα εξής:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

Τηλεκπαίδευση: Παράλληλα η υπουργός επεσήμανε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ