Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα- Ποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν

Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα- Ποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν

Αυστηρά οικογενειακά και νωρίς στο σπίτι μας.

Δεύτερη εβδομάδα lockdown και η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει βελτιωθεί, αφού ο κορωνοϊος καλπάζει και τα νοσοκομεία μας ασφυκτιούν. Οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις με την αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων ανησυχεί ιδιαίτερα του λοιμωξιολόγους με αποτέλεσμα οι εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση να είναι τα αυστηρά μέτρα ακόμα και την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η άρση του lockdown θα γίνει σταδιακά μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και θα ανοίξει τελευταία η εστίαση- θα επιτρέπεται 4 άτομα ανά τραπέζι και ποσοστό πληρότητας 50% , ενώ θα απαγορεύεται η ζωντανή μουσική και ο χορός.

Θα παραμένουν, όμως, δύο μέτρα που ισχύουν και τώρα. Δεν θα ανοίξουν καθόλου τα νυχτερινά μαγαζιά που έχουν αλκοόλ, όπως πίστες, κλαμπ, μπαρ, ενώ δεν θα επιτρέπεται και η κυκλοφορία τις βραδινές ώρες και πιο συγκεκριμένα από τις 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Για το ρεβεγιόν το σχέδιο της κυβέρνησης λέει «ο καθένας σπίτι του» και κάθε οικογένεια που μένει στο ίδιο σπίτι ξεχωριστά, χωρίς συγκεντρώσεις με άλλους συγγενείς και φίλους,  Άλλωστε γι’ αυτόν τον λόγο  θα απαγορεύεται και η μετακίνηση μετά τις 11 το βράδυ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ