Ανατριχιαστικές εικόνες στο νοσοκομείο Βόλου: Νεκροί σε σάκους εκτός ψυκτικών θαλάμων

Ανατριχιαστικές εικόνες στο νοσοκομείο Βόλου: Νεκροί σε σάκους εκτός ψυκτικών θαλάμων

Τι απαντά το νοσοκομείο.

Εικόνες που παγώνουν το αίμα κυκλοφόρησαν πριν λίγες ώρες και συγκεκριμένα στο taxydromos.gr,  μέσα από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο  Βόλου, όπου άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών του  κορονοϊού βρίσκονται  μέσα σε σακούλες και πάνω σε φορεία καθώς δεν υπήρχε χώρος στους ψυκτικούς θαλάμους.

Και ενώ όλοι μιλάμε για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αττικής που ασφυκτιούν, έρχεται η ανακοίνωση του νοσκομείοy Βόλου που εξηγεί πως έφθασαν σε αυτό το σημείο, για να αναδείξει και το πρόβλημα σε άλλες Περιφέρειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Αχιλλοπούλειου» από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 16 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο…

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Βόλου

«Από λειτουργίας του, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών. Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης», αναφέρει ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Προσθέτει ότι χθες 19-11-2020 «είχαν 11 θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε 16. Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας.

Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ