Νίκος Παρτσώλης: Το συγκλονιστικό ξέσπασμά του μετά τον ξαφνικό χαμό της μαμάς του

Νίκος Παρτσώλης: Το συγκλονιστικό ξέσπασμά του μετά τον ξαφνικό χαμό της μαμάς του

Μία εξομολόγηση καρδιάς μία μέρα μετά την ξαφνική απώλεια.

Πολύ δύσκολες ώρες περνά ο Νίκος Παρτσώλης, αφού έφυγε από την ζωή η μητέρα του. Όταν συμβαίνει ξαφνικά ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός  για το πιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε παιδιού που είναι ο γονέας, χάνει την γη από τα πόδια του.

«Γελάσαμε γλυκούλα με το αστείο σου. Την Κυριακή να μου λένε Χρόνια πολλά και την Δευτέρα συλλυπητήρια, επειδή βαρέθηκες και έφυγες. Έτσι της ήρθε χθες, να μην ξυπνήσει ποτέ! Στα 69 της έφυγε, που στα 69 του έφυγε και ο μπαμπάς μου. Που μαζί με έκαναν στις 6/9.  Μα πόσο γελάσαμε με το αστείο σας.  Γενέθλια γιορτή θα τα γιορτάζω με επιτυχία. Στην κηδεία δεν πήγα. Δεν το μπορώ. Ήμουν όμως εκεί. Τηλεφωνικά σε ανοιχτή ακρόαση από το τηλέφωνο της αδερφής μου.

Στις 11 ακριβώς άκουσα τον παπά να ψέλνει, στις 11:16 τις καμπάνες που χτύπησαν πένθιμα, στις 11:24 το παγωμένο ταπ  ταπ που έκανε το φτυάρι στο χώμα… Λίγο πριν, τις 11 παρά, μου λέει η αδερφή μου ανάμεσα σε λυγμούς και μύτες να ρουφάνε δάκρυα…. Η κορνίζα της μαμάς που έφερα νομίζω θέλει γυάλισμα. Για να της απαντήσω μέσα στους δικούς μου λυγμούς …. Με πατάτα ωμή καθαρίζει. Έχεις;

Αυτά τα παιδιά δημιούργησε η μανούλα μας. Κάναμε το καλύτερο που μπορέσαμε…. Τέτοια ποστ τα κορόιδευα όταν τα έβλεπα.  Αφού δεν διαβάζει αυτός που έφυγε τι τα  γράφεις… σκεφτόμουν. Είναι όμως αυτή η γ@μημένη  ανάγκη να της απευθυνθείς και δεν μπορείς. Είναι η πίκρα που δεν μπορείς να την πάρεις πια τηλέφωνο και να το σηκώσει. Είναι ο καημός που δεν ξέρεις τώρα που είναι και αν περνάει καλά. Είναι επώδυνο… Αλλά αυτό μου έμαθε να κάνω. Να το μοιράζομαι αυτό που με « πνίγει». Έτσι μου έλεγε «Όλα θα περάσουν. Όπως περαστικοί είμαστε και εμείς», είναι η συγκλονιστική ανάρτηση του δημοσιογράφου.

Νίκος Παρτσώλης: Το συγκλονιστικό ξέσπασμά του μετά τον ξαφνικό χαμό της μαμάς τουΝίκος Παρτσώλης: Το συγκλονιστικό ξέσπασμά του μετά τον ξαφνικό χαμό της μαμάς του

ΚΛΕΙΣΙΜΟ