Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε ο Πέτσας- Τι αλλάζει από αύριο, Κυριακή

Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε ο Πέτσας- Τι αλλάζει από αύριο, Κυριακή

Μέχρι τις 11 Ιανουαρίου και στόχο το άνοιγμα των σχολείων.

Τα μέτρα που ίσχυαν πριν τις γιορτές επανέρχονται από αύριο Κυριακή, όπως ανακοίνωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Έτσι , δεν ισχύει πλέον το click away, ενώ κλείνουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και βιβλιοπωλεία.

Αναλυτικά τα μέτρα που επανέρχονται σύμφωνα με την δήλωση του κ. Πέτσα:

«Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Από αύριο, λοιπόν, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες. Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι.

Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ