Απόκριες …τέλος: Δεν θα γίνει το καρναβάλι της Πάτρας!

Απόκριες …τέλος: Δεν θα γίνει το καρναβάλι της Πάτρας!

Ανακοινώθηκε επίσημα η ακύρωσή του.

Οι αλλαγές που έφερε στη ζωή μας ο κορωνοϊός συνεχίζονται και τη νέα χρονιά. Και μπορεί πέρσι μέχρι την τελευταία στιγμή να συζητούσαμε για το αν θα γίνει καρναβάλι ή όχι, φέτος τα πράγματα είναι ήδη ξεκάθαρα από τις 8 Ιανουαρίου, αφού η ΚΕΠΗΔ, που έχει την ευθύνη διοργάνωσης του καρναβαλιού της Πάτρας, ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται το καρναβάλι της Πάτρας.

Η ανακοίνωση της ΚΕΠΗΔ αναφέρει:

«Η ΚΕΔΗΠ, ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, έχει επισήμως ήδη ανακοινώσει ότι φέτος δεν μπορούν να λάβουν χώρα μαζικές εκδηλώσεις λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν.

Αυτή η επιλογή, αν και οδυνηρή για την πόλη μας και τους καρναβαλιστές, θεωρούμε ότι συνιστά πράξη ευθύνης έναντι των συμπολιτών μας και των καρναβαλιστών από όλη τη χώρα.

Ωστόσο, παρατηρείται ότι σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά σε διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ, με αυθαίρετη χρήση διακριτικών γνωρισμάτων της επιχείρησης, δίδεται η εντύπωση ότι αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στις επίσημες εκδηλώσεις της ΚΕΔΗΠ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η ΚΕΔΗΠ, ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν θα διοργανώσει μαζικού τύπου εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι 2021, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον σεβασμό της στον ίδιο τον θεσμό και στη δημόσια υγεία. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά λαμβάνει χώρα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παραπλανητική, σκοπό έχει τη δημιουργία σύγχυσης στους καρναβαλιστές και εν τέλει υπονομεύει τον κορυφαίο λαϊκό θεσμό της πόλης μας.

Σημεώνεται ότι και πέρσι δεν είχε πραγματοποιηθεί το καρναβάλι. Ήταν το πρώτο μέτρο που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας ενόψει της επερχόμενης τότε πανδημίας».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ