Lockdown: Αυτός ο αριθμός επιβατών επιτρέπεται σε ΙΧ, ταξί και ΜΜΜ

Lockdown: Αυτός ο αριθμός επιβατών επιτρέπεται σε ΙΧ, ταξί και ΜΜΜ

Τι ισχύει με τις μάσκες.

Το νέο αυστηρό lockodown μπήκε στη ζωή μας σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και θα ισχύσει σίγουρα μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Αναφορικά με το τι ισχύει για τις μετακινήσεις με ΙΧ, ταξί και ΜΜΜ και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δεν αλλάζει κάτι.

Αναλυτικά,

Τι ισχύει σε ΙΧ, ταξί, ΜΜΜ:

-65% πληρότητα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

-Στα ΙΧ και τα ταξί θα επιτρέπεται να επιβαίνουν ο οδηγός και δύο επιβάτες (εξαιρουμένων ανηλίκων τέκνων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας)

-50% πληρότητα σε πλοία (55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες)

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

-Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτης/πελάτες.

-Στο ΙΧ ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα υποχρεωτικά μάσκα.

-Οι εξαιρέσεις είναι όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά).

-Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.

-Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

-Η μάσκα θα πρέπει να φοριέται σωστά και όχι απλώς να τοποθετείται στο πρόσωπο. Θα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, αλλιώς επιβάλλεται πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι, η εξαίρεση από την υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε ΙΧ ισχύει όταν στο όχημα επιβαίνουν μόνο ο/η οδηγός, σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ