Yποχρεωτικά τα self test στους μαθητές και σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους- Δείτε σε ποιους

Yποχρεωτικά τα self test στους μαθητές και σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους- Δείτε σε ποιους

Ένα την εβδομάδα και θα το παίρνουμε από το φαρμακείο με το ΑΜΚΑ μας.

Από τις αρχές Απριλίου θα μπει στη ζωή μας και το self test. Μία γρήγορη μέθοδος για να βλέπουμε αν είμαστε θετικοί στον κορωνοϊό. Θα υπάρχει δωρεάν φαρμακεία και θα δικαιούμαστε ένα την εβδομάδα και μέχρι τέσσερα το μήνα.

Ωστόσο, για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων και για τους μαθητές, όταν ανοίξουν τα σχολεία, δεν θα είναι προαιρετικό αλλά υποχρεωτικό.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη σημερινή ενημέρωση, τα τεστ στοχεύουν κυρίως στην εύρεση των ασυμπτωματικών. Αν είναι θετικό το πρώτο τεστ, θα γίνεται δεύτερο δωρεάν rapid τεστ σε δημόσιες δομές υγείας για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Για τα σχολεία θα νομοθετηθεί η υποχρεωτική διενέργειά τους για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Υποχρεωτικό θα είναι επίσης το εβδομαδιαίο τεστ για τους εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού, του λιανεμπορίου, της εστίασης, της ακτοπλοΐας – ναυτιλίας, της μεταποίησης, τις μεγάλες επιχειρήσεις, και τα δικαστήρια.

Για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες το self test δεν θα είναι υποχρεωτικό και θα ισχύει η οικειοθελής χρήση και δήλωσή του από τον αυτοεξεταζόμενο πολίτη.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ