Πανεύκολη αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Πανεύκολη αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Μία εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή, όπως την παρουσίασε στην “Φωλιά των Κου Κου” ο Λάμπρος Βακιάρος. Μπορείτε να την συνοδεύσετε με ντιπ γιαουρτιού.

Υλικά:
Για την πίτα

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 6 – 7 κολοκυθάκια (τριμμένα)
  • 2 αυγά + 2 ασπράδια
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 γρ. baking powder
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. φέτα (σε χοντρά κομμάτια)
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για το συνοδευτικό με γιαούρτι

  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 30 γρ. δυόσμο

    Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το τριμμένο κολοκυθάκι, τα αβγά, το ελαιόλαδο και το baking powder και ομογενοποιούμε καλά.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο πυρέξ 25×30 εκ. και ψήνουμε για περίπου 40 – 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγάινει στεγή από το κέντρο της πίτας.

Για το συνοδευτικό με γιαούρτι
Σε ένα multi προσθέτουμε το γιαούρτι και το δυόσμο και ομογενοποιούμε καλά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ