Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και αλλεργίες- Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να το κάνουμε

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και αλλεργίες- Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να το κάνουμε

Σημαντικές διευκρινίσεις μιας και την άνοιξη οι αλλεργίες φουντώνουν.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με το 10,14 % του ελληνικού πληθυσμού να έχει κάνει την 1η δόση. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση για το τι ισχύει για τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, χαρακτήρισε υπερβολικό τον φόβο για το θέμα των αλλεργιών σε άτομα που φτάνουν στο σημείο να ακυρώσουν ακόμα και τα ραντεβού τους για εμβολιασμό κατά της COVID -19. Εξήγησε πως οι κοινές και συνηθισμένες αλλεργίες, όπως σε φάρμακα, σε εποχικά αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα, βαφές, χρώματα, και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις δεν είναι λόγος να μην γίνεται το εμβόλιο τόνισε και προσέθεσε για τις εποχικές αλλεργίες ότι όσοι παίρνουν αντιισταμινικά φάρμακα αυτή την περίοδο καλό θα ήταν να μην τα πάρουν όταν θα πάνε για να κάνουν το εμβόλιο.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η μόνη περίπτωση που αντενδείκνυται να χορηγηθεί το εμβόλιο είναι αν το άτομο έχει εκδηλώσει σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση χωρίς συνδεόμενο αίτιο και έχει χρειαστεί αντιμετώπιση σε νοσοκομείο.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ