Αυτές είναι οι κυρώσεις για τους μαθητές που δεν θα κάνουν τα self tests

Αυτές είναι οι κυρώσεις για τους μαθητές που δεν θα κάνουν τα self tests

Στις 7 Απριλίου θα μπορούν να τα προμηθεύονται οι πολίτες.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία ώστε να διανεμηθούν τα self test στα φαρμακεία προκειμένου να τα διαθέσουν σε πρώτη φάση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών με στόχο να επιστρέψουν στα θρανία στις 12 Απριλίου. Έπειτα θα διατίθενται σε πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος, στους άνω των 67, αφού οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, όπως είναι ήδη γνωστό. για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τα self test είναι υποχρεωτικά και θα υπάρχουν κυρώσεις σε όσους δεν τα κάνουν. Όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί, θα πρέπει να κάνουν το συντομότερο το δυνατόν ένα μοριακό τεστ δωρεάν προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, με υπεύθυνη δήλωση θα εξασφαλίζεται η υποχρεωτικότητα των self tests στα σχολεία, ενώ όποιος μαθητής δεν έχει μαζί του υπεύθυνη δήλωση τότε δε θα μπορεί να κάνει μάθημα, ενώ δεν προβλέπεται και τηλεκπαίδευση, άρα θα χρεώνεται με αδικαιολόγητη απουσία.

Αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρουν μαθητές Λυκείων και γονείς για τo self test:

  • Θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των λυκείων
  • Οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν για τα παιδιά τους με την επίδειξη των ΑΜΚΑ τους τα τεστ που τους αναλογούν
  • Το self test θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμα του θα δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα
  • Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο γονέας/ κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης του που θα είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.
  • Όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει να κάνουν το συντομότερο ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου, δωρεάν σε δημόσια δομή (η λίστα των δομών θα αναγράφεται στο σχετικό ιστότοπο) προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο
  • Όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ