Πασχαλινά κουλουράκια με φρέσκο βούτυρο! Μία συνταγή που θα λατρέψεις!

Πασχαλινά κουλουράκια με φρέσκο βούτυρο! Μία συνταγή που θα λατρέψεις!

Μία εύκολη και απλή συνταγή με το μυστικό τους να κρύβονται στο καλή ποιότητας βούτυρο. Δείτε την συνταγή όπως την παρουσίασε ο Λάμπρος Βακιάρος στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Υλικά:
850 γρ. αλεύρι μαλακό
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
330 γρ.  βούτυρο αγελάδος
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά + 2 κρόκους
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 βανίλιες
100 γρ. γάλα
1 αυγό (χτυπημένο για την επάλειψη)

Εκτέλεση:
Βγάζουμε από νωρίς το βούτυρο εκτός ψυγείου για να το φέρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Κοσκινίζουμε τα 8 φλ./850 γρ. από το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε. (Κρατάμε το υπόλοιπο αλεύρι στο σακουλάκι, γιατί μπορεί να χρειαστεί στη συνέχεια.)

Αρχίζουμε να χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ.  Μετά από περίπου 3 λεπτά ξεκινάμε να ρίχνουμε την ζάχαρη λίγη λίγη. Όταν κοντεύει να τελειώσει, χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά σε 3 δόσεις. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.

Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, βάζουμε το μισό γάλα.

Έπειτα συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι περίπου τα 2/3 του και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Όταν αρχίζει αν σφίγγει το μείγμα συνεχίζουμε να χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ένταση ή συνεχίζουμε με το χέρι προσθέτοντας το υπόλοιπο 1/3 του αλευριού, όσο θα χρειαστεί μέχρι να σφίξει. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει και είναι μαλακή. (Οπότε ανάλογα είτε δεν βάζουμε όλο το υπόλοιπο αλεύρι είτε προσθέτουμε, ανάλογα με το πώς είναι το μείγμα μας.)

Αφήνουμε να ξεκουραστεί το μείγμα για 20 λεπτά.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα μας αρέσει. (Για κάθε κουλούρι παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι)
*Όσο δουλεύουμε ένα μέρος της ζύμης καλύπτουμε το μπολ με την υπόλοιπη μ ε μία πετσέτα, για να μη ξεραθεί.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα, τοποθετούμε τα κουλούρια, αφήνοντας κενό μεταξύ τους, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ