Φεύγουν με ελικόπτερο στα νησιά – 5000 ευρώ το «εισιτήριο» για Μύκονο

Φεύγουν με ελικόπτερο στα νησιά – 5000 ευρώ το «εισιτήριο» για Μύκονο

Το ελληνικό δαιμόνιο βρήκε λύση…

Εναλλακτικούς τρόπους ψάχνουν οι εκδρομείς για να μεταβούν στα ελληνικά νησιά για τις γιορτές του Πάσχα αποφεύγοντας τα μπλόκα της ΕΛΑΣ στα διόδια των εθνικών οδών και στα λιμάνια, με ορισμένους που έχουν χοντρό πορτοφόλι να φτάνουν ακόμα και στο σημείο να ναυλώσουν ιδιωτικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το Mega, πολίτες με οικονομική ευρωστία νοικιάζουν ελικόπτερα τα οποία για να αποφύγουν τον έλεγχο στο αεροδρόμιο παραλαμβάνουν τους επιβάτες και απογειώνονται από οικόπεδα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Με αυτό τον τρόπο οι ιπτάμενοι εκδρομείς, εκτός από τα μπλόκα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προφανώς αδυνατούν να προσκομίσουν για να περάσουν από αυτά, αποφεύγουν και τα τεστ για τον κορωνοϊό στα αεροδρόμια και μέσα σε λίγη ώρα καταφέρνουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ψηλά στις προτιμήσεις των επίδοξων ταξιδιωτών, είναι οι Κυκλάδες και πιο συγκεκριμένα τα νησιά Μύκονος, Σαντορίνη και Πάρος, με το χρηματικό αντάλλαγμα για ένα ταξίδι με ελικόπτερο για αυτούς τους προορισμούς να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Εκτός των νησιών, α. Προορισμοί όπως η Αράχωβα αλλά και η Πάτρα βρίσκονται στην κορυφή επίσης της προτίμησης των υποψήφιων εκδρομέων.

Μάλιστα λόγω των περιορισμών, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Όπως αναφέρει το Mega, για μία πτήση στη Μύκονο με ιδιωτικό ελικόπτερο η τιμή τις ημέρες του Πάσχα κυμαίνεται στις 5.000, ενώ πριν από έναν μήνα η τιμή για το ίδιο ταξίδι δεν ξεπερνούσε τις 3.000 ευρώ. Βέβαια, η «ταρίφα» μπορεί να μοιραστεί μεταξύ των επιβατών καθώς στα ελικόπτερα μπορούν να επιβιβαστούν ανάλογα με τη χωρητικότητα, από 4 έως και 6 άτομα φυσικά μαζί με τις αποσκευές τους.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ