Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού

Φθάνουν τα πρώτα 40άρια μεσοβδόμαδα

Μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όταν και ο καιρός θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38-40 βαθμούς.

«Σημαντική άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία στη χώρα μας τη νέα εβδομάδα με το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης για το φετινό καλοκαίρι να “χτυπά¨ την πόρτα της χώρας μας.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε στον δεύτερο χάρτη μας πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μας προσεγγίσουν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής ανεβάζοντας τον υδράργυρο κοντά στους 38 με 40 βαθμούς κελσίου» σχολιάζει.

Αναφορικά με τον καιρό του 3ημέρου έκανε λόγο για άστατο καιρό λέγοντας «Με άστατο καιρό θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας που σημαίνει ότι η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με τοπικές καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα η ημέρα στις περισσότερες περιοχές θα ξεκινάει με πολύ καλό καιρό καθώς όμως θα πηγαίνουμε χρονικά προς το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτύσσονται καταιγίδες οι οποίες προς τα βορειοανατολικά τμήματα ενδέχεται να είναι και ισχυρές ή και να συνοδεύονται και από χαλάζι.

Τυχεροί όσοι καταφέρουν να βρεθούν σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές όπου η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί όλη την ημέρα ενώ γενικά οι θαλασσές μας θα είναι καλοτάξιδες μιας και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν σε εντάσεις τα 4 με 5 και προς τα νότια τμήματα του Αιγαίου τοπικά και πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ.

Στον πρώτο μας χάρτη με τις μπλε αποχρώσεις αποτυπώνονται οι περιοχές που θα συναντήσουμε βροχοπτώσεις όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο πολλά και έντονα θα είναι τα φαινόμενα».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ