Αρχίζουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί- Ποιους αφορά

Αρχίζουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί- Ποιους αφορά

Την επόμενη εβδομάδα οι επίσημες ανακοινώσεις, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Την είδηση ότι οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα γίνουν υποχρεωτικοί σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες επιβεβαίωσε η Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση έλαβε τη σχετική εισήγηση από την εθνική επιτροπή βιοηθικής για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυρία Πελώνη.

Θυμίζουμε  ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» θα υπάρχουν 4 φάσεις.

Φάση 1

Μέσα στο Ιούλιο θα βγει η απόφαση για το προσωπικό σε οίκους ευγηρίας και μονάδες ευπαθών ατόμων. Δεν αποκλείεται να υπάρξει ένταξη στο μέτρο του διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού στις συγκεκριμένες δομές

Φάση 2

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η απόφαση για το προσωπικό των νοσοκομείων (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό), όπως και για το προσωπικό στα κέντρα υγείας και στις κλινικές.

Φάση 3

Εμβολιασμός καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών. Το συγκεκριμένο θέμα θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο και θα αξιολογηθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών.

Φάση 4

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εμβολιασμό για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών μονάδων, όπως και για αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σωματείων. Θα εξεταστεί επίσης και η περίπτωση εμβολιασμού του προσωπικού ειδικών μονάδων Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ