Αποκάλυψη-βόμβα από τη Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα απολύονται οι εργαζόμενοι σε δομές που αρνούνται να εμβολιαστούν μετά την αναστολή

Αποκάλυψη-βόμβα από τη Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα απολύονται οι εργαζόμενοι σε δομές που αρνούνται να εμβολιαστούν μετά την αναστολή

Σκέψεις να μπει «ταβάνι» στις ημέρες άδειας άνευ αποδοχών.

Μία δήλωση που θα εγείρει πολλές συζητήσεις έκανε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στις δομές που έχει άμεσα τεθεί σε εφαρμογή, αφού πρέπει οι εργαζόμενοί τους να το έχουν κάνει μέχρι 16 Αυγούστου, αποκάλυψε ότι από εκεί και έπειτα θα δίνεται στους αρνητές ένα εύλογο περιθώριο με άδεια άνευ αποδοχών, ωστόσο, όταν θα λήγει και αυτή ο εργοδότης θα μπορεί να τον απολύσει.

«Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 Αυγούστου δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται ο εργαζόμενος στη μονάδα. Έχει ευθύνη, μετά τις 16 Αυγούστου, ο εργοδότης να μην επιτρέπει στον εργαζόμενο να δουλεύει και να μπαίνει στη δομή. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν πρέπει να παρέχει υπηρεσίες και ο εργοδότης δεν υποχρεούται να καταβάλει το μισθό του. Αν μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…», ανέφερε χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό θα ισχύσει και αργότερα για τους υγειονομικούς που έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβρη.
Ωστόσο, το μεσημέρι η Δόμνα Μιχαηλίδου απέστειλε διευκρινιστική δήλωση τονίζοντας ότι δεν ισχύει αυτό και ότι ήταν λάθος η διατύπωσή της.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ