Αυτές είναι οι 10 περιοχές που θα «βράσουν» από τον καύσωνα

Αυτές είναι οι 10 περιοχές που θα «βράσουν» από τον καύσωνα

Καύσωνας διαρκείας σε όλη τη χώρα αλλά σε αυτές τις 10 περιοχές η θερμοκρασία θα αγγίξει του 44-45 βαθμούς!

Με νέο κύμα καύσωνα μας αποχαιρετά ο Ιούλιος που θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Τρίτη αλλά από την Τετάρτη θα εκτοξευτεί πάνω από τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Forecast Weather Greece, ο υδράργυρος αναμένεται να εκτοξευτεί και σε κάποιες περιοχές να φτάσει ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

«Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στις περισσότερες ευαίσθητες στη ζέστη ηπειρωτικές περιοχές, ενώ οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στους Νομούς Ηλείας, Άρτας κι Αιτωλοακαρνανίας όπου πόλεις όπως το Αγρίνιο κι ο Πύργος θα αγγίξουν 42-44 βαθμούς

Από την Παρασκευή και ιδίως το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν νέα σταδιακή άνοδο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, και σε πόλεις όπως Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Έδεσσα, Άργος, Σέρρες ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44-45 βαθμούς. Οι ακραίες θερμοκρασιακές τιμές δείχνουν να επιμένουν και την μεθεπόμενη εβδομάδα, με ισχυρές συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στην Αθήνα από την Πέμπτη οι μέγιστες τιμές θα φτάνουν τους 40-42 βαθμούς επί καθημερινής βάσεως, ενώ και στην Θεσσαλονίκη θα αγγίζει μέγιστες μεταξύ 37-39 βαθμών. Στα νησιά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα λόγω της επίδρασης του μελτεμιού» αναφέρει το Forecast.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ