Δυσάρεστη εξέλιξη για τους εμβολιασμένους

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους εμβολιασμένους

Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό σε πλήρως εμβολιασμένο ασθενή είναι γεγονός.

Ένας άνδρας, ο οποίος είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό.

Ο άνδρας νόσησε από κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου τελικά κατέληξε.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Open, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Ν. Καπραβέλος, πρόκειται για τον πρώτο νεκρό στους 13.000 που θρηνεί η χώρα μας από κορωνοϊό, ο οποίος είχε εμβολιαστεί πλήρως και δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Ωστόσο τόνισε πως αυτό δε θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του κορωνοϊού και δε θα πρέπει να αποτρέψει τους πολίτες από το να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την ταχύτατη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα και δεν έκρυψε τον φόβο του για τους κινδύνους που υπάρχουν μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές τους και την επιδείνωση του καιρού.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ