Ο Λιγνάδης ανεβάζει παράσταση για το 1821 μέσα στη φυλακή με πρωταγωνιστή που συζητήθηκε πολύ- Αρνήθηκε ο Φιλιππίδης

Ο Λιγνάδης ανεβάζει παράσταση για το 1821 μέσα στη φυλακή με πρωταγωνιστή που συζητήθηκε πολύ- Αρνήθηκε ο Φιλιππίδης

Με κρατούμενους των φυλακών Τριπόλεως, όλοι τους κατηγορούμενοι για σ@ξουαλικά εγκληματα.

Με κάτι δημιουργικό αποφάσισε να περάσει το χρόνο του στην φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «On time», ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που βρίσκεται έγκλειστος τους τελευταίους έξι μήνες στις φυλακές Τριπόλεως για βιασμούς και κακοποιήσεις αγοριών, θέλει να ανεβάσει παράσταση με πρωταγωνιστές άλλους κρατούμενου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ένας από αυτούς που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο είναι και ο Τριαντάφυλλος Αποστόλου, ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας. Η υπόθεση είχε έρθει στο φως μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και ακολούθησε η προφυλάκισή του. Ο ίδιος προσπαθεί να μη φαίνεται πολύ στις φυλακές, να κρατάει χαμηλό προφίλ, ενώ εργάζεται και στα μαγειρεία.

Μέχρι τώρα 10 άτομα συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Οι πληροφορίες λένε ότι η θεατρική παράσταση που ετοιμάζεται θα έχει σχέση με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται θεατρική ομάδα στις συγκεκριμένες φυλακές.

Ο Λιγνάδης από την πρώτη στιγμή ήθελε στη συγκεκριμένη ομάδα να συμμετέχει και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Άλλωστε, οι δυο τους μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο με τον αριθμό 3. Τους χωρίζει μόλις ένα κρεβάτι και περνούν πολλές ώρες της ημέρας μαζί.

Ωστόσο ο Φιλιππίδης δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Οι δυο τους δεν είχαν συνεργαστεί ούτε έξω από τα κάγκελα της φυλακής, όμως ο γνωστός κωμικός ηθοποιός είναι σε άσχημη ψυχολογική μετά την προφυλάκισή του και φαίνεται πως δεν έχει διάθεση να συμμετέχει σε τέτοιες… εορταστικές εκδηλώσεις.

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκονται έγκλειστοι επίσης ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών. Εκεί εκτίει, τέλος, ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ