Έρχονται αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα – Ο καφές θα φτάσει τα 5 ευρώ!

Έρχονται αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα – Ο καφές θα φτάσει τα 5 ευρώ!

Μία απόλαυση είχαμε, θα μας την κόψουν και αυτήν…

Προ των πυλών είναι οι μεγάλες ανατιμήσεις στην αγορά που θα αποτυπωθούν σε μεγάλες αυξήσεις στα βασικά αγαθά. Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στον καφέ και ότι δεν αποκλείεται η τιμή του από 2 ευρώ να φτάσει τα 5.

«Θα υπάρξουν υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα. Δεν θα έρθουν δυνάμει της κυβέρνησης. Δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής και προέτρεψε τους καταναλωτές να αξιοποιούν την υπηρεσία e καταναλωτής προκειμένου πριν προβούν σε αγορές, να ενημερωθούν για τα σημεία που θα βρουν φθηνότερα τα είδη που θέλουν να αγοράσουν. «Η διαφορά δεν είναι απλώς 40 λεπτά ή 1 ή 2 ευρώ -που και αυτά έχουν τη σημασία τους- αλλά μπορεί να διαπιστώσει διαφορές δεκάδων ευρώ για το ίδιο είδος», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Άλλωστε,  για τον λόγο αυτό αναμένονται κυβερνητικές παρεμβάσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς αναμένεται να επηρεαστούν πολλά νοικοκυριά. Συγκεκριμένα, τις σχετικές ανακοινώσεις για την προσπάθεια συγκράτησης των ανατιμήσεων σε αγαθά όπως το ρεύμα, ο καφές, το ψωμί κτλ., αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 2 Σεπτεμβρίου, όπου, σύμφωνα με το newsit.gr, ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στον καφέ και ότι δεν αποκλείεται η τιμή του από 2 ευρώ να φτάσει τα 5, λόγω της διεθνούς αύξησης του κόκκου καφέ, συνέπεια της ξηρασίας στη Βραζιλία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής καφέ στον κόσμο.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ