Ο θλιβερός λόγος που το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη καθυστέρησε 1,5 ώρα

Ο θλιβερός λόγος που το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη καθυστέρησε 1,5 ώρα

Ενέργειες που προκαλούν θλίψη.

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του εμβληματικού συνθέτη- σύμβολο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, Μίκη Θεοδωράκη, ξέσπασε μεγάλη κόντρα στα μέλη της οικογένειάς του ο τόπος που θα ταφεί, καθώς η κόρη του επιθυμούσε στο Βραχάτι Κορινθίας, στο μέρος που η οικογένεια διατηρεί εξοχική κατοικία και περνά και η ίδια μεγάλο μέρος της ζωής της εκεί αλλά ήταν κόντρα στην επιθυμία του θανόντα που είχε δηλώσει γραπτώς ότι ήθελε να μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων.

Μάλιστα, έγιναν και ασφαλιστικά μέτρα και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε να γίνει σεβαστή η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη που έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη που ο ίδιος είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.

Ωστόσο, την Δευτέρα το πρωί προέκυψε νέα ενδοοικογενειακή κόντρα και αυτή αφορούσε το γραφείο Τελετών που θα αναλάμβανε τα διαδικαστικά, η οποία κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα.

Έτσι, ενώ το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι, τελικά ξεκίνησε με καθυστέρηση 1,5 και πλέον ώρας, καθώς τα δύο γραφεία τελετών τσακώνονταν για το ποιος θα μεταφέρει τη σορό, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο Αστυνομικό Τμήμα! Η λύση δόθηκε με δικαστική απόφαση, που όριζε ότι τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη θα μετέφερε στο παρεκκλήσι το γραφείο που είχε επιλέξει ο ίδιος.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ