Ελασσόνα: Η τραγική ιστορία του 13 μηνών μωρού που μπουσουλούσε μόνο του σε κεντρικό δρόμο τα μεσάνυχτα

Ελασσόνα: Η τραγική ιστορία του 13 μηνών μωρού που μπουσουλούσε μόνο του σε κεντρικό δρόμο τα μεσάνυχτα

Σώθηκε  χάρη σε μία εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την είδηση που έγινε γνωστή τη Τετάρτη καια φορούσε ένα μωράκι μόλις 13 μηνών το οποίο μπουσουλούσε μόνο του μέσα στη νύχτα σε κεντρικό δρόμο στην Ελασσόνα και σώθηκε την τελευταία στιγμή από νεαρή γυναίκα οδηγό και ενώ πίσω από το όχημα της ακολουθούσε ένα φορτηγό.

Πρόκειται για εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη λένε Ελένη Γκανάτσιου. «Είμαι νέα οδηγός κι όσο σκέφτομαι, αν αντιδρούσα αλλιώς, Θεέ μου, θα το σκότωνα» περιέγραψε η ίδια, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90,1 και εξηγώντας ότι οδηγούσε πολύ σιγά, ενώ ανέφερε ότι αρχικά πέρασε το μωρό για σακούλα ή για γάτα, που βρισκόταν στη μέση του δρόμου. «Μετά κατάλαβα ότι είναι ένα μωρό, φρέναρα τόσο πολύ, που νόμιζα ότι θα βγω από το γυαλί, τρέμω ακόμα».

Τόνισε ακόμη ότι η μητέρα του παιδιού ειδοποιήθηκε από κάποιον γείτονα, που άκουσε τις φωνές της κοπέλας, ενώ ανέφερε ότι η στεκόταν στο σημείο, χωρίς να αντιδρά, σαν να βρισκόταν σε κατάσταση σοκ -«στον κόσμο της».

Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε και η τραγική ιστορία πίσω από αυτό τα αδιανόητο περιστατικό.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Γάτσας, με τη συγκεκριμένη υπόθεση ασχολούνται από το πρωί οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου: «Ήδη, η κοινωνική λειτουργός μας με συνοδεία ενός αστυνομικού έχει έρθει σε επαφή με την μητέρα του 11 μηνών βρέφους. Η μητέρα ανέλυσε όλες τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι της και αποκάλυψε πως η ίδια έχει προβλήματα αλκοολισμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δείξει την επιμέλεια που οφείλει στο βρέφος. Οφείλουμε το πόρισμα της κοινωνικής έρευνας να το στείλουμε στον εισαγγελέα και εκείνος πλέον θα αποφασίσει για τον φροντιστή του παιδιού. Ο δήμος δεν έχει τις δομές για να αναλάβει ένα μωρό 11 μηνών, ωστόσο θα βρεθεί κάποια».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ