Σάκης Αρναούτογλου: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα μεγάλης διάρκειας και πτώση της θερμοκρασίας

Σάκης Αρναούτογλου: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα μεγάλης διάρκειας και πτώση της θερμοκρασίας

Από την Τετάρτη.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες προβλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα, που θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Συγκεκριμένα, όπως λέει, από την Τετάρτη (6/10) και κυρίως από το βράδυ και έπειτα, στη χώρα μας θα εισβάλει ένα χαμηλό βαρομετρικό, με πυκνά σύννεφα να καλύπτουν τον ουράνιο θόλο της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Τα εν λόγω σύννεφα θα γίνουν βροχοφόρα, κυρίως από το απόγευμα της Τετάρτης. Κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, οι καταιγίδες αναμένεται να έχουν -κατά τόπους- ιδιαιτέρως έντονο χαρακτήρα. Την Πέμπτη, στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, το εν λόγω σύστημα, το οποίο θα εισβάλει από την κεντρική Μεσόγειο, θα απλώσει περαιτέρω τα πλοκάμια του ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, αναμένεται να έχουμε ένα πέρασμα από βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τα χαρακτηρίζει ως εν δυνάμει επικίνδυνα και τονίζει πως χρειάζεται προσοχή, κυρίως από το ξημέρωμα της Πέμπτης και μετέπειτα. Μέχρι το βράδυ, πιο τοπικές και μικρότερης διάρκειας βροχές, θα εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με θυελλώδεις νοτιάδες που θα πνέουν -κυρίως- σε περιοχές του Ιονίου και θα ανέλθουν στα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή θα δούμε μια εμμονική συμπεριφορά αυτού του χαμηλού βαρομετρικού και γι’ αυτό τα πράγματα θέλουν μεγάλη προσοχή, επισημαίνει ο μετεωρολόγος, διότι, όπως εξηγεί, αυτό το σύστημα θα παραμείνει επί πολλές ημέρες, λίγο πιο δυτικά από τη χώρα μας, στροβιλιζόμενο γύρω από τον εαυτό του.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ ο καιρός φθινοπωριάζει για τα καλά στο τέλος και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Μάλιστα, από τα τέλη αυτής της εβδομάδας ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν «κατεβασιά» χειμωνιάτικου αέρα, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ