Η συγκλονιστική ιστορία ζωής της Μαρίνας Γραμματικοπούλου: Έμεινε άδικα 3,5 χρόνια στη φυλακή και πλέον είναι πετυχημένη δικηγόρος και μητέρα!

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής της Μαρίνας Γραμματικοπούλου: Έμεινε άδικα 3,5 χρόνια στη φυλακή και πλέον είναι πετυχημένη δικηγόρος και μητέρα!

Οι κατηγορίες, η φυλάκιση, οι εξετάσεις με χειροπέδες, η αθώωση και το μεταπτυχιακό με τα λεφτά της αποζημίωσης!

Η Μαρίνα Γραμματικοπούλου πέρασε 3,5 χρόνια στη φυλακή ενώ ήταν αθώα και πήρε την απόφαση να σπουδάσει αλλάζοντας τη ζωή της, παράλληλα, ήρθε και η αθώωσή της  και σήμερα είναι πετυχημένη δικηγόρος. Η συγκλονιστική ιστορία της ζωής της, όπως την διηγήθηκε στην εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη στο Mega.

«Πριν από κάποια χρόνια έβλεπα την πόρτα της φυλακής να κλείνει και εγώ να μένω πίσω με δάκρυα στα μάτια, να διαβάζω με το φως του καντηλιού στην φυλακή. Τώρα είμαι πολύ ευτυχισμένη, είμαι μητέρα, είμαι δικηγόρος, είμαι σύζυγος.

Το σχολείο ήταν πάντοτε το καταφύγιό μου. Ενώ ήμουν καλή μαθήτρια, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το σχολείο για οικογενειακούς λόγους. Στα 21 μου γνώρισα έναν άντρα, που μου εμφανίστηκε σαν άλλος από αυτό που ήταν. Η ενασχόλησή του ήταν διακίνηση ναρκωτικών. Καθώς πλησιάζαμε την πολυκατοικία, 10 άτομα μας περικύκλωσαν με όπλα για να μας συλλάβουν. Βρήκαν ναρκωτικές ουσίες στον ακάλυπτο και βρίσκουν μόνο εμένα. Μετά πάω στον ανακριτή και από εκεί στον Κορυδαλλό….

Έδωσα εξετάσεις με χειροπέδες στα χέρια. Κατάφερα να αλλάξω τη ζωή μου γιατί πήρα την ευθύνη της ζωής μου στα χέρια μου και είπα ότι θα την φτιάξω όπως τη θέλω εγώ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όλο αυτό το διάστημα φοίτησε στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας αρχικά των φυλακών Κορυδαλλού και στη συνέχεια των φυλακών Ελαιώνα. Μετά την αποφυλάκισή της γράφτηκε στο εσπερινό λύκειο της Θήβας, καταφέρνοντας να αποφοιτήσει και στη συνέχεια να μπει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2011 είχε βραβευθεί απο την Φώφη Γεννηματά, τότε αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας της, ενώ με την αποζημίωση που έλαβε για τις βλάβες που υπέστη κατάφερε να κάνει και μεταπτυχιακό στη Σουηδία.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ