Αυτή είναι η επιδότηση που θα δοθεί μετά την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος- Το λιγότερο 18 ευρώ για όλους

Αυτή είναι η επιδότηση που θα δοθεί μετά την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος- Το λιγότερο 18 ευρώ για όλους

Επιδότηση ρεύματος 18 ευρώ για όλους, στα 24 ευρώ για ευάλωτους και έκπτωση 15% σε φυσικό αέριο ευρώ για όλους είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, το πρωί της Παρασκευής εξειδίκευσε τα μέτρα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του αποφασίστηκε η απευθείας επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος των νοικοκυριών με 30 ευρώ τη μεγαβατώρα (έκπτωση 9 ευρώ το μήνα για ένα μέσο νοικοκυριό), διπλασιάζεται στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτό σημαίνει απευθείας κρατική επιδότηση της τάξεως των 18 ευρώ το μήνα για μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες.

Επιπλέον, η ΔΕΗ θα αναλάβει επιπλέον στήριξη για να καλύψει για το διάστημα κατανάλωσης μεταξύ 300-600 κιλοβατώρων το μήνα, αν και ξεκαθάρισε ότι για νοικοκυριά με κατανάλωση έως 600 κιλοβατώρες το μήνα η επιβάρυνση δε θα υπερβαίνει τα 2-3 ευρώ.

Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, η στήριξη ανέρχεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Άρα η μηνιαία επιδότηση διαμορφώνεται στα 24 ευρώ το μήνα για  να μη δουν αύξηση στους λογαριασμούς του τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, σε συνεργασία με ΔΕΠΑ, προωθείται έκπτωση τουλάχιστον 15% στο κόστος προμήθειας για όλα τα νοικοκυριά και δίνεται η δυνατότητα στην Επιχείρηση να συνεργαστεί με ιδιώτες να τους διαθέσει φυσικό άεριο με επιπλέον έκπτωση και αυτή την έκπτωση να την περάσουν απευθείας στα νοικοκυριά.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ