Αντιπαράθεση Σκορδά- Μπάρμπα: «Το κάνεις σε εμένα αυτό; Και γάμο έκανες να προσδιοριστείς και όλα»

Αντιπαράθεση Σκορδά- Μπάρμπα: «Το κάνεις σε εμένα αυτό; Και γάμο έκανες να προσδιοριστείς και όλα»

Έντονος διάλογος ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε η Βάνα Μπάρμπα και μεταξύ άλλων μίλησε με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά για το metoo. Ωστόσο, η συζήτησε πήρε περίεργη τροπή και οι δύο γυναίκες είχαν έντονο διάλογο.

Μπάρμπα: Μου το λέτε λίγο προβοκατόρικα. Γιατί πρέπει να μετανιώσω για κάτι που πιστεύω. Δεν μπορεί να μην είμαι πάντα με τη γυναίκα. Η Ιστορία και η κάθε εποχή κουβαλάει τα δικά της πράγματα. Όμως όσο υπήρχε η σχέση αρσενικού-θηλυκού υπήρχε κακοποίηση. Ξεκίνησε από την Αμερική μία μόδα που καλώς ξεκίνησε. Όμως εγώ είμαι εναντίον της υπερβολής. Με ενοχλεί γιατί δεν θέλω να τρομάξουμε τα αρσενικά. Να μη φοβηθούν να φλερτάρουν. Το ότι η γυναίκα μπορεί να μαρτυρήσει την κακή συμπεριφορά του αρσενικού είναι υπέροχο αλλά μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη.

Σκορδά: Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από τις σχέσεις.

Μπάρμπα: Συμπλέουμε Φαίη μου αλλά τίποτα στην υπερβολή. Τα media έχουν ευθύνη. Δεν είμαι εναντίον, είμαι μαζί, εμείς πολεμάμε για τη φύση της γυναίκας. Οι γυναικοκτονίες είναι τρομερό φαινόμενο. Όμως λέμε ότι είμαστε μόνες. Βγήκα μια μέρα έξω και ήταν μόνες. Μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη να είναι εχθροί το αρσενικό και το θηλυκό. Είμαστε σε έναν πόλεμο. Να ξαναβρούμε τη σύμπλευση.

Σκορδά: Ναι αλλά όλη αυτή η κουβέντα γίνεται επειδή η κοινωνία εκπαιδεύει έναν άντρα με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Μπάρμπα: Η μητέρα τον εκπαιδεύει, εσύ σαν μητέρα έχεις την εξουσία, άσε την κοινωνία. Από εμάς ξεκινάει γλυκιά μου. Εσύ τα παιδιά σου αν τα μάθεις αύριο ότι είσαι ο πρίγκιπας του παραμυθιού.

Σκορδά: Δεν θα τα μάθω, όπως δεν με έμαθε η μητέρα μου να έχω ανάγκη από έναν άντρα και πώς θα μου φερθεί ο άντρας για να είμαι ευτυχισμένη στη ζωή μου. Δηλαδή, θα περιμένω από έναν άντρα να με φλερτάρει για να μην είμαι μόνη μου; Αν θέλω βγαίνω και μόνη μου, αν θέλω βγαίνω και με γυναίκες και δεν έχω ανάγκη κανέναν άντρα να αυτοπροσδιοριστώ. Έτσι με έμαθε η μαμά μου.

Λιάγκας: Επί σειρά ετών οι μανάδες μεγάλωναν τα κορίτσια λέγοντάς τους ότι θα βρεις τον πρίγκιπα.

Σκορδά: Μα όλα τα παραμύθια έτσι ήταν.

Μπάρμπα: Γλυκιά μου ναι, αλλά το λες και σε μια γυναίκα, δηλαδή… Νομίζω ότι είναι λάθος αυτό. Το κάνεις σε μένα αυτό; Μια γυναίκα που δεν παντρεύτηκα, έκανα παιδί χωρίς γάμο. Εσύ έκανες κι ένα γάμο που έπρεπε να φορέσεις το νυφικό για να είσαι πριγκίπισσα. Εγώ δεν το έκανα ποτέ. Είμαι η γυναίκα η αυτόνομη, η ανεξάρτητη. Το λες σε μένα αυτό, σαν να μου λες εγώ δεν έχω την ανάγκη να αυτοπροσδιοριστώ από έναν άντρα. Μα έκανες! Και γάμο έκανες να προσδιοριστείς και όλα.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ