Νέα μέτρα: Αυτές είναι οι μάσκες που οι ειδικοί ζητούν να γίνει υποχρεωτική η χρήση τους στα σουπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ

Νέα μέτρα: Αυτές είναι οι μάσκες που οι ειδικοί ζητούν να γίνει υποχρεωτική η χρήση τους στα σουπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει αρχίσει να εξαπλώνεται παγκοσμίως και οι χώρες, η μία μετά την άλλη λαμβάνουν μέτρα, προκειμένου να την αναχαιτίσουν. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σήμερα θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, εν όψει Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η εισήγηση των ειδικών είναι να ανασταλούν οι  ανοιχτές μαζικές εκδηλώσεις και να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας παντού και μάλιστα διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας (ΚΝ95 ή FFP2) σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι μάσκες αυξημένης προστασίας FFP2 ή KN95, ιδίως αν εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπο χωρίς να αφήνουν αέρα να μπαίνει και να βγαίνει από τις άκρες τους, μπορούν να μειώσουν δραστικά κάτω από 1% τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό, δείχνει γερμανική επιστημονική έρευνα.

Όταν και οι δύο μιλάνε φορώντας χειρουργικές μάσκες, ο κίνδυνος μόλυνσης του δεύτερου δεν ξεπερνά το 30% μετά από μια ώρα, ενώ αν και οι δύο φοράνε μάσκες αυξημένης προστασίας, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι 0,4% (τέσσερις πιθανότητες στις χίλιες).

ΚΛΕΙΣΙΜΟ