Κρήτη: Πέθανε ο «γιατρός των φτωχών» – Πένθος στο νησί

Κρήτη: Πέθανε ο «γιατρός των φτωχών» – Πένθος στο νησί
Stethoscope

Σε ηλικία μόλις 71 ετών έφυγε χθες τα μεσάνυχτα μετά από μάχη με τον καρκίνο ο γιατρός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Σεραφειμίδης που καταγόταν από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Ο Σεραφειμίδης, πατέρας 4 παιδιών (εν ζωή είναι πλέον 3 αφού έχασε τη μία του κόρη) ήταν ένα γνήσιο λαϊκό παιδί που από νωρίς εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ  και το 1981 κατάφερε –ενώ δεν είχε «πλάτες» και δεν ήταν από τζάκι- να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας το στίγμα του εκείνη την εποχή καθώς ο τρόπος που πολιτευόταν ήταν ασυνήθιστος και μοναδικός.

Κρήτη: Πέθανε ο «γιατρός των φτωχών» - Πένθος στο νησί

Ο Στ.Σεραφειμίδης , ο «γιατρός των φτωχών» , ήταν μικρασιατικής καταγωγής και στηρίχθηκε από όλο το προσφυγικό στοιχείο, ενώ με την εκλογή του είχε ως όραμα να στήσει ένα πρότυπο συνεταιρισμό, το «Αρκάλι». Ο συνεταιρισμός αυτός δεν πήγε καλά, ακολουθησαν έλεγχοι και ακούστηκαν πολλά με συνέπεια ο ίδιος ο βουλευτής να βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο. Μια υπόθεση που στοίχισε και στον ίδιο πολύ, ο ίδιος ποτέ δεν αποκόμισε κάποιο όφελος, το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είχε καμία οικονομική επιφάνεια το αποδεικνύει.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 4.00 το απόγευμα  από τον μητροπολιτικό ναό Αγίου Ανδρέα , στο Αρκαλοχώρι.
Πηγή: cretalive.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ