«Σασμός»: Η Καλλιόπη απέναντι στον Μαθιό όταν μαθαίνει ότι αυτός πρόδωσε την απόδραση του Αστέρη και απέτυχε!

«Σασμός»: Η Καλλιόπη απέναντι στον Μαθιό όταν μαθαίνει ότι αυτός πρόδωσε την απόδραση του Αστέρη και απέτυχε!

Και για πρώτη φορά θα σταθεί απέναντί του.

Η Καλλιόπη ετοιμάζει σχέδιο απόδρασης του Αστέρη προκειμένου να τον φυγαδεύσει μακριά από την Κρήτη, εκεί όπου κανείς δεν θα μπορέσει να τον βρει, ώστε να ζήσει ελεύθερος μέχρι να ξεχαστεί το έγκλημα του. Μαζί της, στο σχέδιο, παρότι έχει αντιρρήσεις  είναι και ο Μαθιός.

Σκοπός τους είναι να στήσουν ενέδρα για να αρπάξουν τον Αστέρη την ώρα της μεταγωγής του από το τμήμα στις φυλακές του Ηρακλείου, όπου πρόκειται να οδηγηθεί μετά την ομολογία του. Ο Σπύρος την έχει ήδη ενημερώσει για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν τα περιπολικά, και έτσι ξέρουν ακριβώς πού και πότε να χτυπήσουν.

Μόνο που, την τελευταία στιγμή, τα πάντα ανατρέπονται. Ο Αντώνης, υποψιασμένος, αλλάζει διαδρομή κι έτσι το σχέδιο της Καλλιόπης πάει στράφι. Κάποιος είχε φροντίσει να ενημερώσει τους αστυνομικούς για τον κίνδυνο, κι εκείνη, μανιασμένη, πασχίζει να ανακαλύψει ποιος ήταν αυτός που την πρόδωσε. Ξέρει, όμως, πως τώρα πια δεν μπορεί να κάνει τίποτα… Ο μικρός της γιος βρίσκεται ήδη στη φυλακή και καταριέται τον άνθρωπο που στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια της.

Σύμφωνα με το 7 μέρες TV,  όταν θα ανακαλύψει πως ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν άλλος από τον Μαθιό, νιώθει τα πόδια της να κόβονται. Συνειδητοποιεί πια πως η εξουσία που άλλοτε ασκούσε στα παιδιά της αποτελεί παρελθόν και πως έχει χάσει κάθε έλεγχο πάνω στις ζωές και τις αποφάσεις τους. Ανήμπορη, το μόνο που κάνει πλέον είναι να παρατηρεί τις εξελίξεις ξέροντας καλά πως μπροστά τους έχουν άλλη μία τραγωδία.

Από την άλλη η  Βασιλική ανακαλύπτει για πρώτη φορά τη δική της δύναμη. Αυτή έχει πια τον πρώτο λόγο στη ζωή του Μαθιού και καταφέρνει να τον επηρεάζει στα πάντα. Δεν γνωρίζει φυσικά πως ο άνθρωπος που αγαπά είναι ο αληθινός δολοφόνος του άντρα της.

Παρασυρμένος από τον έρωτά, ο Μαθιός δεν σκέφτεται καν τι μπορεί να συμβεί αν εκείνη μάθει την αλήθεια, αλλά η Καλλιόπη φροντίζει να του το θυμίσει. Έξαλλη μαζί του, τον θέτει προ των ευθυνών του και ξύπνα μέσα του τις τύψεις για την πράξη του, αλλά και για το γεγονός ότι εξαιτίας του ο αδελφός του, του κατέστρεψε τη ζωή του και θα σαπίσει στη φυλακή.

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ