Αυτοί οι οδηγοί υποχρεούνται να έχουν «Σ» αντί για «Ν» στο πίσω παρμπρίζ

Αυτοί οι οδηγοί υποχρεούνται να έχουν «Σ» αντί για «Ν» στο πίσω παρμπρίζ

Επίσημη απόφαση.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση ότι είναι δυνατή η χορήγηση (προσωρινού) διπλώματος οδήγησης σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους υπό προϋποθέσεις.

Αρχικά, είναι υποχρεωτική ύπαρξη συνοδηγού με την προϋπόθεση ότι, αυτός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών και κάτοχος διπλώματος οδήγησης τουλάχιστον 5 χρόνια.

Οι οδηγοί με συνοδό υποχρεούνται να τοποθετήσουν στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου διακριτικό σήμα διαστάσεων 12 x15 εκατοστά, το οποίο θα περιέχει το Κεφαλαίο γράμμα «Σ» με διαστάσεις 12 x15 εκατοστά στο πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, οι 17χρονοι οδηγοί επιτρέπεται να οδηγούν μόνο εντός της Περιφέρειας που κατοικούν, ενώ αν κατά την διάρκεια του έτους (που θα μεσολαβήσει μέχρι να κλείσουν τα 18) δεν εμπλακούν σε ατύχημα, τότε θα πάρουν το κανονικό δίπλωμα οδήγησης. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι ενήλικοι νέοι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να έχουν ένα «N» στο πίσω παρμπρίζ και πλέον οι 17χρονοι ένα «Σ».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ