Η συγκλονιστική περιγραφή του δημοσιογράφου, Σταύρου Ιωαννίδη που βρίσκεται στην Ουκρανία: «Μας σημάδευαν όλους με όπλα»

Η συγκλονιστική περιγραφή του δημοσιογράφου, Σταύρου Ιωαννίδη που βρίσκεται στην Ουκρανία: «Μας σημάδευαν όλους με όπλα»

«Οι στρατιώτες να παίρνουν θέση μάχη, να σημαδεύουν το κομβόι με τα όπλα τους».

Πολλά ελληνικά κανάλια έχουν απεσταλμένους δημοσιογράφους προκειμένου να καλύψουν δια ζώσης τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, την Τετάρτη έπρεπε εσπευσμένα να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη, όπου βρίσκονταν γιατί είχαν αρχίσει οι εχθροπραξίες.

Ο δημοσιογράφος τους ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι και τεχνικοί, οι οποίοι μετακινήθηκαν με αυτοκινητοπομπή από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια.

«Φτάσαμε εδώ σώοι και αβλαβείς μετά από ένα δύσκολο ταξίδι, όπου για να διανύσουμε μία απόσταση 200 χιλιομέτρων μας πήρε κάτι παραπάνω από επτά ώρες. Με πολλές δυσκολίες, με πολύ κίνδυνο… Αυτό που συναντήσαμε το ότι έπρεπε να αλλάξουμε πολλά στρατόπεδα, περνούσαμε διαρκώς σημεία ελέγχου που πότε τα ήλεγχαν ο ουκρανικός στρατός, πότε ο ρωσικός στρατός, πότε αυτονομιστές.

Το πρώτο μπλόκο που χρειάστηκε να περάσουμε ήταν στη Μαριούπολη που ελέγχει ο ουκρανικός στρατός. Εκεί έγινε ο έλεγχος, περάσαμε. Βέβαια, μιλάμε για ένα σημείο του δρόμου που ήταν κανονικό στρατόπεδο με οδοφράγματα, με τσιμέντα.

Το δύσκολο ήταν όταν συναντήσαμε το ρωσικό στράτευμα μπροστά μας. Εκεί ήταν πολύ ζόρικα τα πράγματα γιατί ενώ είχε ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για να τους πούμε ποιοι είμαστε, ότι έχουμε χαρτιά, ξαφνικά βλέπουμε να κινούνται οι στρατιώτες και τα άρματα και να στοχεύουν στο κομβόι. Οι στρατιώτες να παίρνουν θέση μάχη, να σημαδεύουν το κομβόι με τα όπλα τους. Νομίζω ότι αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή. Αυτό είχε διάρκεια 3-4 λεπτών. Μας σημάδευαν όλους με τα όπλα», ανέφερε.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ