Ξεκινά σήμερα η κακοκαιρία διαρκείας με παγωνιά και ισχυρούς ανέμους

Ξεκινά σήμερα η κακοκαιρία διαρκείας με παγωνιά και ισχυρούς ανέμους

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Παγωνιά, δυνατούς ανέμους και χιόνια θα έχουμε τις επόμενες ημέρες αρχής γενομένης από το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η κακοκαιρία θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις: το πρώτο κύμα θα ξεκινήσει από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι την Κυριακή το απόγευμα και το δεύτερο κύμα που φαίνεται να είναι πιο οργανωμένο θα διαρκέσει από Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη ενώ στη συνέχεια η θερμοκρασία θα αρχίσει να τραβά την ανηφόρα.

Ωστόσο, με παγωνιά και δυνατούς βοριάδες θα κυλήσει ο καιρός και σήμερα Παρασκευή, καθώς αντικυκλώνας εμποδίζει τα συστήματα κακοκαιριών από τη δυτική Ευρώπη να μετακινηθούν προς τα βορειοανατολικά με αποτέλεσμα να κινούνται προς τα νοτιοανατολικά.

Το κύμα κακοκαιρίας θα έχει ως χαρακτηριστικά τις αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και τον παγετό καθώς «από τα βορειοανατολικά ξεχύνονται πολικές αέριες μάζες, κατεβαίνει πολύ κρύο στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου ξεκινώντας από ηπειρωτικές εκτάσεις που σημαίνει ότι δεν έχουν υγρασία και γι’ αυτό οι χιονοπτώσεις θα αφορούν περιοχές ανατολικά της Πίνδου. Θα δούμε χιόνια στην Αττική κυρίως στα βόρεια προάστια την Κυριακή και την Τρίτη» ανέφρε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ