Η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες του κόσμου για το 2021! Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες του κόσμου για το 2021! Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Απέχουμε πολύ από την 20άδα…

Κάθε χρόνο το Gallup World Poll (Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας) υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συντάσσει τη λίστα με τις χώρες που έχουν τους πιο ευτυχισμένους πολίτες και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η Φινλανδία.

Η σκανδιναβική χώρα πήρε πολύ καλή βαθμολογία στα μέτρα που χρησιμοποιεί η έκθεση για να εξηγήσει τα ευρήματά της: προσδόκιμο υγιούς ζωής, κατά κεφαλήν ΑΕΠ, κοινωνική υποστήριξη σε περιόδους προβλημάτων, χαμηλή διαφθορά και υψηλή κοινωνική εμπιστοσύνη, γενναιοδωρία σε μια κοινότητα όπου οι άνθρωποι φροντίζουν ο ένας τον άλλον και ελευθερία να λαμβάνουν βασικές αποφάσεις ζωής.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πιο πίσω, στην 51η θέση των χωρών που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα, ενώ λαοί όπως οι Κοσοβάροι, οι Μογγόλοι, οι Μολδαβοί ή οι Κιργίζιοι δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι από τους Έλληνες.

Από τις 149 χώρες που περιλαμβάνονται στην έκθεση, το Αφγανιστάν κατατάχθηκε ως το πιο δυστυχισμένο για άλλη μια φορά, ακολουθούμενο από τη Ζιμπάμπουε, τη Ρουάντα και τη Μποτσουάνα.

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2021:

  1. Φινλανδία
  2. Ισλανδία
  3. Δανία
  4. Ελβετία
  5. Ολλανδία
  6. Σουηδία
  7. Γερμανία
  8. Νορβηγία
  9. Νέα Ζηλανδία
  10. Αυστρία
  11. Ισραήλ
  12. Αυστραλία
  13. Ιρλανδία
  14. Ηνωμένες Πολιτείες
  15. Καναδάς
  16. Τσεχική Δημοκρατία
  17. Βέλγιο
  18. Ηνωμένο Βασίλειο
  19. Κίνα
  20. Γαλλία
ΚΛΕΙΣΙΜΟ