Ο Κατερινόπουλος δίνει τα έξι στοιχεία που δείχνουν έγκλημα- «Ένας ο φυσικός αυτουργός, υπάρχουν και άλλοι που γνώριζαν»

Ο Κατερινόπουλος δίνει τα έξι στοιχεία που δείχνουν έγκλημα- «Ένας ο φυσικός αυτουργός, υπάρχουν και άλλοι που γνώριζαν»

Όλα όσα ανέφερε ο έμπειρος ταξίαρχος εν αποστρατεία.

Ο  Θανάσης Κατερινόπουλος εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και μίλησε για την υπόθεση της Πάτρας δίνοντας τα έξι στοιχεία που οδηγούν στην εγκληματική ενέργεια, ενώ εκτίμησε ότι οι δράστες είναι περισσότεροι του ενός, διευκρινίζοντας ότι είναι ένας ο ηθικός αυτουργός αλλά ενδεχομένως να γνώριζαν κι άλλοι την αλήθεια.

«Οι ιατροδικαστές, από τη μια πλευρά, καλούνται να δώσουν την αιτία θανάτου, εν αναμονεί των τοξικολογικών εξετάσεων που κάτι θα μας δώσουν. Από εκεί και πέρα, δουλειά της αστυνομίας είναι να στοιχειοθετήσει αυτή την υπόθεση δολοφονιών αυτών των παιδιών και να φτάσουμε στο τέλος της υπόθεσης.

Πλησιάζουμε στη λύση του μυστηρίου. Εγώ επιμένω από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για τρεις εγκληματικές ενέργειες», είπε χαρακτηριστικά και παρέθεσε όλα εκείνα τα στοιχεία που συνηγορούν ότι οι θάνατοι των παιδιών είναι έγκλημα:

  • Σε κανένα από τα παιδιά δε διαπιστώθηκε κάποιο σύνδρομο από τους γιατρούς
  • Κανένα παιδί, πριν τον θάνατό του, δεν παρουσίασε νόσημα που να μπορεί να αποβεί θανατηφόρο
  • Δεν προέκυψε καμία γνωστή πάθηση στο ιστορικό τους
  • Έχουμε ακανόνιστη σειρά στον θάνατο των παιδιών. Εάν υπήρχε κάποια γονιδιακή πάθηση, θα έπρεπε να πεθάνουν με τη σειρά: πρώτα το πρώτο παιδί, δεύτερο το δεύτερο και τρίτο το τρίτο κοριτσάκι
  • Όλοι οι θάνατοι των παιδιών, όλως παραδόξως, έγιναν Σαββατοκύριακο
  • Στα συμβάντα των παιδιών ήταν παρόντα συγκεκριμένα άτομα, «χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι

    Τουλάχιστον στις δύο περιπτώσεις, για να μην πω και στις τρεις, ισχύει αυτό. Εκτιμώ ότι υπάρχουν περισσότεροι του ενός δράστη. Ακόμα και αν είναι ένας ο φυσικός αυτουργός, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ενδεχομένως να γνώριζαν…

Όταν χάθηκε το πρώτο παιδί, δε δόθηκε η δέουσα προσοχή. Χάθηκε και το δεύτερο παιδί. Κάποιοι που έπρεπε να θορυβηθούν δε θορυβήθηκαν και έκλεισε η υπόθεση. Πέθανε και το τρίτο παιδί και εκεί κατάλαβε ο κόσμος ότι κάτι δεν πάει καλά, κάτι γίνεται.Είναι μεγάλος ο κύκλος των καταθέσεων που πρέπει να ληφθούν. Εάν υπάρξει κάποιο στοιχείο από τις εξετάσεις, θα αποδείξει ότι είναι έγκλημα. Ακόμα και αν δεν υπάρξει τέτοιο στοιχείο, δε σημαίνει ότι δεν είναι εγκληματική ενέργεια, υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ