Το αδιανόητο περιστατικό με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που τον έκανε να μην ξαναβγεί ποτέ από το σπίτι

Το αδιανόητο περιστατικό με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που τον έκανε να μην ξαναβγεί ποτέ από το σπίτι

«Ρε Δημήτρη λεβεντόπαιδο, πώς κατάντησες έτσι;».

Ο Μάκης Δελαπόρτας είναι ηθοποιός, παραγωγός και συγγραφέας βιογραφιών σημαντικών προσώπων του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ είναι γνωστή η φιλία που τον συνέδεε τόσο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όσο και με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Μάλιστα, πρόσφατα βρέθηκε καλεσμένος στην Ελένη Μενεγάκη και αποκάλυψε ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό περιστατικό με τον αείμνηστο ηθοποιό, το οποίο τον έκανε να πάρει την απόφαση αν μην ξαναβγεί ποτέ από το σπίτι του μέχρι το θάνατό του.

«Τελευταία φορά, θυμάμαι, που βγήκε ο Παπαμιχαήλ από το σπίτι, είχαμε πάει με το ζόρι, του λέγαμε “Δημήτρη, πρέπει να βγεις”. Είχε κάνει μια τελευταία επέμβαση στο σπίτι. “Δημήτρη, μας έχει καλέσει ένας φίλος και πρέπει να πάμε σε μια ταβερνούλα να διασκεδάσουμε”.

Με το ζόρι τον πήγαμε εγώ με τη Νάντια Μουρούζη και βρέθηκε μια τσιγγάνα, κι επειδή τότε ο Δημήτρης περπάταγε με ένα μπαστουνάκι γιατί είχε κάνει επέμβαση στο πόδι, και του είπε η τσιγγάνα “ρε Δημήτρη λεβεντόπαιδο, πώς κατάντησες έτσι;”. Αυτό ήταν! Δεν ξαναβγήκε ο Δημήτρης έξω ποτέ. Μετά από 2-3 μήνες έφυγε…

Θέλω να πω ότι και ο κόσμος είναι σκληρός πολλές φορές και δεν καταλαβαίνει πως και αυτοί είναι άνθρωποι. Πέρα από το ότι είναι πολύ αγαπημένοι, πως είναι ινδάλματα, είναι σημαντικοί άνθρωποι μιας ολόκληρης εποχής, αλλά και αυτοί είναι άνθρωποι, έχουν τις ανθρώπινες στιγμές τους», ανέφερε ο ηθοποιός και βιογράφος που ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν πολύ στενές επαφές τόσο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όσο και με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ