Συνταγή για μηλόπιτα τριφτή! Εύκολη και γρήγορη

Συνταγή για μηλόπιτα τριφτή! Εύκολη και γρήγορη

Θα την λατρέψουν όλοι.

Υλικά:
Για το ζυμάρι

-1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)

-2 αυγά

-120 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

-1/2 κούπα ζάχαρη

Για την γέμιση

-3 μήλα

-1 κ.σ. μαργαρίνη

-4 κ.σ. ζάχαρη

-1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

1)Για το ζυμάρι ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη τα αυγά με τη ζάχαρη , μετά προσθέτουμε την μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεύουμε πολυ καλά . Τέλος το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε για λίγο ώσπου το μείγμα να απορροφήσει το αλεύρι . Κρατάμε στην άκρη το 1/3 απ το ζυμάρι και το υπόλοιπο το απλώνουμε σε μια λαδωμένη ταρτιερα ή σε ενα ταψάκι . Απλώνουμε καλά με τα δάχτυλα και φροντίζουμε να καλύψουμε και τα τοιχώματα του σκευους .

2)Για την γέμιση , κόβουμε τα μηλα σε κυβάκια . Τα ψήνουμε για λίγο σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με την μαργαρίνη και την ζάχαρη ώσπου να καραμελωσουν και στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα . Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά γεμίζουμε την ταρτιερα .

3)Με έναν τρίφτη τρίβουμε το υπόλοιπο ζυμάρι που μας περίσσεψε και καλύπτουμε τα μηλα .

4)Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά . Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε λίγη αχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα .

Μία υπέροχη συνταγή που βρήκαμε στο foodcorner_gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ