Θα την λατρέψουν όλοι.
Υλικά:
Για το ζυμάρι
-1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)
-2 αυγά
-120 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
-1/2 κούπα ζάχαρη
Για την γέμιση
-3 μήλα
-1 κ.σ. μαργαρίνη
-4 κ.σ. ζάχαρη
-1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
1)Για το ζυμάρι ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη τα αυγά με τη ζάχαρη , μετά προσθέτουμε την μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεύουμε πολυ καλά . Τέλος το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε για λίγο ώσπου το μείγμα να απορροφήσει το αλεύρι . Κρατάμε στην άκρη το 1/3 απ το ζυμάρι και το υπόλοιπο το απλώνουμε σε μια λαδωμένη ταρτιερα ή σε ενα ταψάκι . Απλώνουμε καλά με τα δάχτυλα και φροντίζουμε να καλύψουμε και τα τοιχώματα του σκευους .
2)Για την γέμιση , κόβουμε τα μηλα σε κυβάκια . Τα ψήνουμε για λίγο σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με την μαργαρίνη και την ζάχαρη ώσπου να καραμελωσουν και στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα . Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά γεμίζουμε την ταρτιερα .
3)Με έναν τρίφτη τρίβουμε το υπόλοιπο ζυμάρι που μας περίσσεψε και καλύπτουμε τα μηλα .
4)Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά . Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε λίγη αχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα .
Μία υπέροχη συνταγή που βρήκαμε στο foodcorner_gr