Ο Κώστας Γιαννόπουλος «εκπέμπει» SOS: Το «Χαμόγελο του παιδιού» κινδυνεύει να κλείσει λόγω νομοσχεδίου

Ο Κώστας Γιαννόπουλος «εκπέμπει» SOS: Το «Χαμόγελο του παιδιού» κινδυνεύει να κλείσει λόγω νομοσχεδίου

Με αφορμή τον νέο νόμο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ανακοίνωση- έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να μην κλείσουν οι δομές του, αφού το αυστηρό πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το οδηγεί εκεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί μου,

πριν 27 χρόνια έδωσα μια υπόσχεση στον γιο μου τον Ανδρέα και την τηρώ μέχρι στιγμής προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρίσκουμε στο  χαμογελο λύσεις για κάθε παιδι, όπως εκείνος  έλεγε « αφήστε τα λόγια» και τελείωνε με την φράση «αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε» , μετά όμως γνώρισα και μεγάλωσα μαζί με τους ανθρώπους του Χαμογελου και την αγάπη του κόσμου, χιλιάδες παιδιά που τα βλέπω να μεγαλώνουν να γίνονται άνδρες, γυναίκες να έχουν οικογένειες και να είναι καλοί άνθρωποι, καλοί οικογενειάρχες και καλοί επαγγελματίες, τι άλλο θέλει μια κοινωνία να έχει ευτυχισμένους ανθρώπους. Τώρα έρχεται, για μια ακόμη φορά που  δεν είναι η πρώτη, έχουν προσπαθήσει  και άλλες φορές διαχρονικά, μια υπουργική απόφαση (αντισυνταγματική) να καταστρέψει το όνειρο αυτού του παιδιου και όλων των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή σε ανάγκη, αυτό  δεν θα το αφήσουμε να γίνει και του υπόσχομαι δημόσια ότι μαζί με τους χιλιάδες φίλους μας, εθελοντές μας, υποστηρικτές μας ότι δεν θα αφήσουμε κανένα να το πειράξει, όσο ψηλά και να βρίσκεται, έχουμε μαζί μας τον κόσμο αλλά και τους ευρωπαικούς και διεθνείς οργανισμούς για να ξεπεράσουμε και αυτή την φρικτή κατάσταση που μας έβαλαν, άδικα κσι χωρος λόγο.

Κύριες, κυρία και κύριοι που είσαστε πίσω σπο  αυτή την απόφαση, σας λέω ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, φεύγοντας από την ζωη να μην αφήσω αυτή την δαμόκλεια σπάθη στο κεφάλι του Χαμογελου,

Μαζί με όλους εσάς.

έχω στείλει προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό και του ζητάμε να τον δούμε όταν με το καλό γυρίσει από το σημαντικό του ταξίδι , περιμέναμε μιλούσαμε ενημερώναμε, όταν μάθαμε ουι κάτι μαγειρεύεται, κάναμε επικοιφονητικες προτάσεις,  αλλά κανένας δεν μας πήρε στα σοβαρά, γιατί κάποιοι έχουνε μεγάλη υποστήριξη, πλάτες όπως λέμε, όποτε περιμένουμε και ήρεμα να βρουμε πλέον τις μόνιμες λύσεις, όπως οι προτάσεις που έχουμε δημιουργικά κάνει και δεν καταδεχθήκαν να μας απαντήσουν, είσαστε οι μόνη ΕΛΠΙΔΑ μας να πετύχουμε τον ιερό σκοπό μας με χαμηλούς τόνους , αλλά δυναμικά, όπως ξέρει το χαμογελο, επιφυλάσσομαι και παίρνω επάνω μου όλη την ευθύνη για τις επόμενες κινήσεις

Σας ευχαριστούμε για την διαχρονική στήριξη 

Κώστας Γιαννόπουλος

ΥΓ σας επισυνάπτω μια Πολύ σημαντική ανάρτηση από ένα καλό μας φίλο μας Όπως εξηγεί ο Οργανισμός βάσει της Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ (Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας) Ν.Π.Ι.Δ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των δομών Δημόσιων (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – ΝΠΔΔ), των εκκλησιαστικών και των Ιδιωτικών (Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου – ΝΠΙΔ). Δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη! Προβλέπονται σειρά κτιριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές! Υπαγορεύεται η φιλοξενία σε Δημόσιες δομές (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – ΝΠΔΔ) και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα και μετά από τεράστια ταλαιπωρία του παιδιού διερεύνηση φιλοξενίας του σε ιδιωτικό χώρο φιλοξενίας. Σε κάθε περίπτωση δεν κινείται με γνώμονα το καταλληλότερο πλαίσιο για την περίπτωση του παιδιού. Η αποκατάσταση μέσω υιοθεσίας και αναδοχής αντιμετωπίζεται σαν αριθμός και με μόνο γνώμονα την εξατομικευμένη φροντίδα για το τραυματισμένο παιδί». Αλλά και βάσει του του Νόμου 4921/2022 (Άρθρο 67), δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές ενώ αν δεν υπάρξει κάποια λύση τότε θα κλείσουν τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού ενώ μέσα στο χρόνο θα κλείσουν τα Σπίτια Μόνιμης Διαβίωσης, καθώς και άλλοι χώροι ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός πρόνοιας είναι ανέτοιμος και αδύναμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος περιτριγυρισμένος από τα ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν στο «Χαμόγελο», φανερά συγκινημένος δήλωσε: «“Το Χαμόγελο του Παιδιού” είναι ο μόνος Οργανισμός στην Ελλάδα που είναι ενεργός 365 ημέρες τον χρόνο – 24 ώρες την ημέρα, υπηρετώντας τις υπηρεσίες πρόνοιας, τους δημόσιους φορείς, καλύπτοντας τα κενά και συχνά υποκαθιστώντας τες, καθώς είμαστε εκεί, όταν κανείς άλλος δεν είναι διαθέσιμος. Τα βράδια, τις αργίες, τις γιορτές. Είμαστε εκεί στις πιο δύσκολες στιγμές. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είναι το σημείο αναφοράς για τους πολίτες, αλλά και τους δημόσιους φορείς, πάντα με τη συνεργασία της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων με τους οποίους έχουμε σταθερά πολύ καλή συνεργασία. Η περιουσία του “Χαμόγελου” είναι τα παιδιά του. Αυτά τα παιδιά θα πειράξετε αν εφαρμόσετεαυτές τις ρυθμίσεις που βασίζονται σε αυστηρούς αριθμούς και όχι στην ποιότητα ανατροφής και φροντίδας που χρειάζεται πραγματικά ένα παιδί» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος απευθυνόμενος προσωπικά στην κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούμε όλους εσάς που καθημερινά στηρίζετε το έργο μας, και μας βοηθάτε να χαρίσουμε χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, να στηρίξετε τη μεγάλη Οικογένεια του Χαμόγελου, και μαζί να διαφυλλάξουμε την πανελλαδική προσπάθεια αυτού του Οργανισμού που σήμερα έχει καταφέρει να αναγνωριστεί διεθνώς, και πριν από 27 χρόνια δημιουργήθηκε χάρη στο Όραμα του μικρού ιδρυτή του, του γιου μου Ανδρέα, ο οποίος σοφά μας προέτρεψε «Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ